Precis som med all elektronik så verkar även laddare till iPad har en magisk förmåga att försvinna. Eller åtminstone saknas när den som mest behövs. Myten att man inte ska ladda så ofta har kanske gjort att vi är slarviga när det gäller att ladda fullt regelbundet.

En lösning kan vara att skaffa en laddare som du verkligen håller reda på. Det gör du genom att köpa en något dyrare variant. Ett annat sätt är att skaffa flera laddare. En som du har vid sängen, en på kontoret och en i bilen och så vidare. Du kan hitta det du behöver online.

Att välja typ av laddare

Till att börja med ska du bestämma dig för om du behöver en snabbladdare eller standardvariant. Sedan är det dags att fundera över hur lång sladd du behöver. Tänk på att en lång sladd har lite större risk att råka ut för skador. Samtidigt ger den ju mer frihet än en kortare.

Det finns numera andra strömkällor än eluttaget för iPad-laddning, varav solcellsladdare kanske är den mest populära. Om du väljer en laddare som du driver med solljus så är ett tips att välja en som har flera olika uttag. På det sättet kan du dela energin mellan dina enheter eller till och med mellan dina vänner.