Köpa ny dator- i butik eller på nätet?

Är det dags att införskaffa dig en ny dator? Har din gamla dator totalt säckat ihop? Ja då är det nog dags, men var ifrån är egentligen bäst att köpa en dator, ska man ta sig till en fysisk butik eller ska man beställa hem en från nätet?

Vad är positivt med att köpa i fysisk butik eller på nätet?

Det som är positivt med att köpa en dator i en fysisk butik är att du får chans att titta på datorn innan den är betald, vilket gör att du själv skapar ett band mellan datorn och dig när du ska titta på en ny goding. Här ser du exakt hur datorn ser ut innan du lägger pengar på den. Du har även möjlighet att prata med experter om datorer som oftast brukar gå runt i fysiska butiker och hjälpa kunder, vilket gör så att du enkelt och snabbt kan få hjälp att hitta en dator som passar dig.

Det som är positivt med att köpa en dator på nätet är att det oftast är billigare – du kan också direkt se olika recensioner om datorn innan du bestämmer dig för att köpa den, vilket gör så att du får olika åsikter om datorn först. Du har också oftast ett mycket större utbud mellan produkterna vilket ger dig en mer chans att kunna välja och vraka än att bli limiterad av endast vissa produkter. Dessutom så slipper du åka iväg och titta på en dator, utan beställer du från nätet får du allt levererat och då slipper du helt enkelt röra dig!

Vad är negativt med att köpa i fysisk butik eller på nätet?

Det är oftast lite dyrare att köpa produkter i en fysisk butik och du får tyvärr inte heller lika stort utbud som över nätet, eftersom det oftast endast finns mellan 1-3 olika märken på produkterna i en fysisk butik.

Köper du en dator via nätet så är du inte 100% säker på att du får hem den varan du trodde – då datorerna oftast ser ut på ett annat sätt än när man endast tittar på en bild. Dessutom säljs det mer olika varor på nätet, så ibland kan det fokuseras mer på kvantitet istället för kvalitét när du handlar på nätet. En negativ aspekt genom att handla på nätet är även risken att paketet försvinner via leveransen och du sedan inte ens får hem någon dator.