Det har länge varit krig mellan dessa två datortillverkare och kampen har varit hård, det går faktiskt inte att välja vilken av dem som är bäst. Båda tillverkarna levererar unika lösningar på olika sätt. PC datorer kan du hitta många olika varor och produkter som anpassats till just PC, eftersom det har varit datorn som producerats mest och varit mest populär hos människor i tiderna. MAC datorer är absolut det bästa valet om du är intresserad av design och musik då många av programmen har anpassats för just detta. Idag så har dock utvecklingen gått iväg som ett startskott och man kan använda både PC och MAC när man redigerar och skapar. Många program som finns idag går att använda på båda.

Men vad för fördelar och vad för nackdelar finns hos de båda tillverkarna?

Positivt och negativt med PC

Det mest positiva med PC är budgeten på de datorer som du kan köpa. Du har möjligheten att faktiskt välja att betala lite mindre men ändå få god prestanda för pengarna, och det finns också dyrare varianter men som givetvis då också levererar. Är du spelintresserad är det absolut en PC-dator du ska införskaffa eftersom just prestandan är bättre med spel från PC.

Positivt och negativt med MAC

Att få virus på en MAC dator är väldigt svårt – detta är en stor positiv egenskap med MAC då PC absolut inte har samma skydd. Är du musik eller foto/video intresserad så är en MAC dator absolut något du bör kika på. MAC-datorer är rätt enkla att förstå sig på, så personer med lite mindre teknisk kunskap passar bra med en MAC-dator, men det betyder inte att den är enkel, det finns massor med egenskaper som du kan göra från en MAC-dator. Kvalitén på MAC-datorer känns oftast mer också, och på så sätt så har MAC-datorer lite mer status. En negativ aspekt med MAC är att datorerna oftast är dyra och du behöver lägga rätt mycket pengar för att köpa en helt ny MAC-dator. Dessutom är prestandan inte lika bra som på en PC. 

Vilken dator hade jag valt?

Det beror helt och hållet på vad jag vill göra – är det så att jag är mer spelintresserad och vill spela bra spel med god grafik och prestanda så är det en PC jag kommer vända mig till. Men när jag vill redigera, eller skapa musik, ja då sitter jag med en MAC. Eftersom kreativitet är kul så har jag alltid gillat MAC eftersom den är både stilren och enkel, men med en PC kan man göra så mycket mer! Om man kollar på vilken dator som ser snyggast ut, så hade man nog valt MAC. Men PC börjar komma ikapp med designen mer och mer, så man vet aldrig när det kan vända gällande snyggheten på PC.